کد خبر: 13315
تاریخ انتشار: بهمن 8, 1402

شهیدنامه ایرنا استان سمنان؛ جاویدنام عباسعلی کوچکی

 

عباسعلی کوچکی فرزند نعمت‌الله و ملک النساء از شهیدان دفاع مقدس از روستای تویه‌رودبار از توابع دامغان دیار دارالمرحمه سمنان است، نوجوان طلبه‌ای که در سن ۱۷ سالگی در دفاع از وطن شهید شد.

 

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهید کوچکی یکم فروردین سال ۱۳۴۵ در روستای تویه‌دروار دامغان متولد شد.

 

او دوران کودکی را در سایه محبت‌های پدر و مادر پاکدامن و مهربانش پشت سر گذاشت و بعد وارد مدرسه شد و به فراگیری تحصیل پرداخت، تحصیلات را در مقطع راهنمایی به پایان رساند و سپس در حوزه علمیه تا سطح یک ادامه تحصیل داد.

 

مؤذن روستا بود و به حرمت ادبش همه اهالی به او احترام می‌گذاشتند. شهید کوچکی زیاد نماز می‌خواند و بار سنگین و سخت حق‌گویی و حق‌طلبی را بر شانه‌های صبورش تحمل می‌کرد، چراکه می‌خواست مؤمن باشد.

 

این شهید والامقام با عضویت در بسیج و با تخصص تیربارچی در جبهه حضور یافت.

 

شهید کوچکی پس از چندین ماه دفاع از وطن، سرانجام بیست و هشتم آبان ۱۳۶۲، در عملیات والفجر چهار در منطقه پنجوین عراق در سن ۱۷ سالگی بر اثر اصابت ترکش شهید و مفقودالاثر شد و سال‌ها بعد در یکم مهر ۱۳۷۱ پیکر پاکش به وطن بازگشت.

 

پیکر مطهر شهید کوچکی در گلزار شهدای زادگاهش در روستای تویه‌دروار دامغان خاکسپاری شد.

 

شهید کوچکی در بخشی از وصیت‌نامه خود گفته است: به شما توصیه می‌کنم ای ملت ایران، روحانیت را تنها نگذارید. من یک فرد گناهکار، آمدم به یاری خدا و به جبهه می‌روم نه برای انتقام بلکه برای احیا دین اسلام و خون شهدا.

 

این شهید والامقام در بخشی دیگر از وصیت‌نامه خود گفته است: من یک سرباز اسلام فرزند امام خمینی(ره) هستم که تصمیم گرفته‌ام نسبت به سهم خود به سوی جبهه‌ها حرکت کنم و ادامه‌دهنده خط سرخ شهدای اسلام باشم و دست این جنایتکاران غرب و شرق و منافقین حلقه به گوش آمریکا را از این مملکت اسلامی رانده و حکومت عدل اسلامی را در جامعه احیا کنیم.

رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس

 

به گزارش خبرنگار ایرنا، دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.

 

رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمه‌گسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسین‌برانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.

 

نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱۰ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.

 

جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمام‌قد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.

 

جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، می‌توان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.

 

مقایسه آماری فوق چنین نشان می دهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *