کد خبر: 15226
تاریخ انتشار: آبان 26, 1403
گروه : دامغان

رئیس پایگاه انتقال خون دامغان خبر داد:

سهم 72 درصدی اهداکنندگان مستمر در دامغان

رئیس پایگاه انتقال خون دامغان گفت: حدود یک هزار و 692 نفر از اهداکنندگان خون در دامغان یعنی حدود ۷۲ درصد به طور مستمر جهت اهدا خون مراجعه می‌کنند و این آمار نسبت به میانگین کشوری بسیار مطلوب است.

 

سید مهدی تقوی در گفتگو با «مرآت»؛ با بیان اهمیت اهدای خون و نقش مردم دامغان در تأمین نیازهای درمانی گفت: در سال جاری، مرکز انتقال خون دامغان با استقبال چشمگیر مردم این شهر مواجه شده و تاکنون 2 هزار و 598 نفر به این مرکز مراجعه کرده‌اند که از این تعداد 2 هزار و 335 نفر موفق به اهدا خون شده‌اند. 

 

رئیس پایگاه انتقال خون دامغان در ادامه افزود: از میان اهداکنندگان 2 هزار و 283 مرد و ۵۲  خانم بوده‌اند و ۹۷.۷ درصد اهداکنندگان را آقایان تشکیل می‌دهند و از نکات قابل توجه در این آمار تعداد ۱۵۴ نفر است که برای اولین‌بار اقدام به اهدا خون کرده‌اند.

 

وی عنوان کرد: با توجه به اینکه 5 هزار و 138 مورد فرآورده‌های خونی شامل پلاکت، پلاسما و گلبول قرمز از این تعداد اهدا تهیه شده می‌توان گفت که این خون‌ها به طور مؤثری در درمان بیماران استفاده می‌شود.

 

این مقام مسئول با بیان اینکه حدود ۶۰ درصد از فرآورده‌های خونی تولید شده در بیمارستان ولایت دامغان استفاده شده و مابقی به پایگاه‌های داخل استان و خارج از استان ارسال شده است، افزود: در مجموع یک هزار و 621 مورد از فرآورده‌ها به بیمارستان ولایت دامغان و یک هزار و 144 واحد به پایگاه‌های خارج استان ارسال شده که نشان‌دهنده نیاز مداوم به خون و فرآورده‌های آن در مراکز درمانی کشور است.

رئیس پایگاه انتقال خون دامغان تأکید کرد: یکی از نکات مثبت در زمینه اهدای خون در دامغان وجود اهداکنندگان مستمر بوده و حدود یک هزار و 692 نفر از اهداکنندگان یعنی حدود ۷۲ درصد به طور مستمر جهت اهدا خون مراجعه می‌کنند و این آمار نسبت به میانگین کشوری که حدود ۶۰ درصد تعیین شده بسیار مطلوب بوده و نشان‌دهنده حس انسان‌دوستی و همدلی مردم دامغان است.

 

تقوی با بیان اینکه میزان اهدا خون در دامغان نیز بسیار قابل توجه است، گفت: با ۵۲ اهدا به‌ازای هر یک هزار نفر جمعیت این رقم نسبت به شاخص کشوری که برابر با ۲۶ اهدا به‌ازای هر یک هزار نفر است اختلاف معناداری با سایر شهرها دارد.

 

وی از انجام آزمایش‌های تشخیص مولکولی (NAT) بر خون‌های اهدایی خبر داد و افزود: برای اطمینان از سلامت خون‌های اهدایی آزمایش‌های تشخیصی شامل HIV، HBS، HCV و RPR انجام می‌شود.

 

رئیس پایگاه انتقال خون دامغان ادامه داد: آزمایش تشخیص مولکولی (NAT) از شهریورماه سال جاری به فرایند سلامت‌سنجی خون‌های اهدایی اضافه شده که نشان‌دهنده پیشرفت‌های علمی و تکنولوژیکی در مراکز انتقال خون کشور است.

 

وی با بیان اینکه یک محموله پلاسما به تعداد یک هزار و 500 واحد از پایگاه انتقال خون دامغان به شرکت پالایشگر داخلی ارسال شده است، خاطرنشان کرد: این اقدام با هدف مدیریت مصرف و جلوگیری از خروج ارز برای واردات داروهای مشتق از پلاسما انجام شده و پیش از این تمام پلاسماهای تهیه‌شده به مراکز درمانی ارسال می‌شد و مازاد آن به استان‌های نیازمند منتقل می‌شد.

 

تقوی عنوان کرد: با نزدیک‌شدن به فصل سرما، کاهش مراجعه اهداکنندگان خون یک چالش مهم بوده و باتوجه به افزایش بیماری‌ و ویروس‌ها ضروری است که مردم در این فصل بیشتر برای اهدای خون اقدام کنند زیرا نیاز به خون و فرآورده‌های آن یک نیاز دائمی است و باید همواره مورد توجه قرار گیرد.

 

وی ابراز کرد: اهدای خون یک عمل انسان‌دوستانه است که می‌تواند زندگی بسیاری را تغییر دهد و امید را در دل بیماران زنده نگه دارد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *