کد خبر: 8911
تاریخ انتشار: آبان 5, 1401
گروه : استان

انقلاب میراث فرهنگی در شهرستان سمنان

استان قومس از زمان نصیری سمنانی رئیس سازمان امنیت و اطلاعات کشور ( ساواک) در رژیم گذشته با نفوذی که در دربار  شاه داشت نام استان قومس را به استان سمنان تغییر داد در حالیکه بسیاری از سیاسیون و اساتید تاریخ دانشگاه با این تغییر مخالفت نمودند که متآسفانه از طرف نصیری معدوم تهدید و سرکوب شدند!
اما ماجرا به همین جا ختم نشد جناب سرهنگ با قدرتی که داشت توانست شهرستانهای ورامین، پیشوا، قره چک، دماوند، فیروزکوه و… را الحاق به این استان کند لکن با مخالفت مردم و با وقوع انقلاب اسلامی اینها از استان سمنان جدا شدند.
از آن روز که شهرستان دامغان به جبر قانون مطیع استانداری سمنان گردید بنای نابرابری و تبعیض در حق دامغان شروع شد! و…..
و سمنان با اکثر طرح ها و پروژه هایی که موجبات ترقی و رفاه و آرامش شهروندان دامغانی را فراهم آورد مخالفت کرده است!!
مثل مخالفت با استقرار صنایع، مراکز آموزش عالی و سایر مراکز آموزشی، بهداشت و درمان و همچنین مخالفت و کارشکنی در زمینه حفظ و معرفی میراث تاریخی یا طبیعی و گردشگری دامغان و یاری نکردن و حتی چوب لای چرخ گذاشتن دوستداران و فعالین این صنعت در دامغان که بسیار تآسف بار است!!


و از طرفی انقلابی در زیر ساخت های اماکن قدیمی و مناطق طبیعی و گردشگری مرکز استان در این چند سالی که از عمر مرکز استان می گذرد به وجود آمد مثلا کوچه پس کوچه های سمنان آجر فرش میشوند ؛ منازل قدیمی شان باز سازی و مرمت و مزین در نقش معماری های سنتی میگردد؛
باغات و مناطق طبیعی و گردشگری آنها با صرف هزینه های گزاف دولتی جهت کار آفرینی و جذب گردشگر به سرعت عمل میکند؛ هتل های دولتی در شهمیرزاد، پارک دولتی فرهنگیان شهمیرزاد، پروژه دولتی دیگر در اطراف و اکناف شهرستان سمنان، آماده سازی باغات و کوچه باغ های شهر سمنان، سنگ فرش کوچه ها و کوچه باغ ها، مرمت دیوار باغ و جوی های آب و توجه به آثار تاریخی برای جذب گردشگران و ارائه تسهیلات قابل توجه برای همه کسانی که برای توسعه این صنعت در شهرستان میل به فعالیت دارند!

بنده با چند نفر از کسانیکه منازل قدیمی و باغاتی را در سمنان  برای پذیرایی گردشگران زیبا سازی آآماده نموده بودند صحبت کردم و هه آنها از درآمد این صنعت بسیار راضی بودند. چرا دامغانی ها نباید از این نعمت بهره ببرند و ایجاد اشتغال برای جوانان ما بشود؟
واضح است چون نود درصد بودجه میراث فرهنگی و گردشگری در سمنان هزینه می‌شود و در حالیکه اطراف پیر علمدار دامغان سالهاست که به صورت بیابان رها شده و یا غار شیربند به دلایل طبیعی و انسانی در حال تخریب است و…
این است نعمت بزرگ برای مرکز استان و نقمت و بلای  بزرگ برای دامغان.
در حالی‌که دامغان استحقاق توجه بیشتر مسؤلین میراث تاریخی و گردشگری باید شود اما ضرغامی [تقریبأ] کل بودجه میراث فرهنگی استان از جمله دامغان را به سمنان می دهد و همچنان این تبعیض ادامه دار است…..

سید ابراهیم برهانی…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *