کد خبر: 4595
تاریخ انتشار: دی 9, 1400گروه : ایثار و مقاومت
«مولفه های مکتب سردار شهید دلها، سپهبد حاج قاسم سلیمانی»
دلنوشته دکتر محمد بنائیان سفید به مناسبت بزرگداشت دومین سالگرد شهید سرباز ولایت و سردار دلها حاج قاسم سلیمانی و شهید ابومهدی رضوان الله علیهم.
«انَّ الَّذينَ قالوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ استَقاموا تَتَنَزَّلُ عَلَيهِمُ المَلائِكَةُ أَلّا تَخافوا وَلا تَحزَنوا وَأَبشِروا بِالجَنَّةِ الَّتي كُنتُم توعَدونَ. (فصلت؛۳۰).
به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل میشوند که: “نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است!”
دومین سالگرد شهادت شهید سلیمانی، دانش آموخته مدرسه عشق، و مبتکر عملی مدیریت جهادی که مقارن با ایام شهادت فاطمیه (س) و نیز سالگرد حماسه نهم دیماه می باشد را گرامی می داریم.
امام خامنه ای: «به حاج قاسم، شهید عزیز و به ابو مهدی، شهید عزیز به چشم یک فرد نگاه نکنیم، به آنها به چشم یک مکتب نگاه کنیم.»
شهادت حاج قاسم نسبت به هدف و مکتب ایشان باید ، نگاه سبک زندگی اسلامی ایرانی و الگو سازی مولفهها و ویژگیهای این شهید بزرگوار برای جامعه به شمار آورد. آرزوی حاج قاسم شهادت و دستیابی به فوز عظما و حیات طیبه بوده است. ماندگاری مکتب حاج قاسم با شهادت ایشان تثبیت گردیده است. وقتی سخن از مکتب حاج قاسم گفته می شود در حقیقت همان مکتب اسلام و اسلام ناب محمدی (ص)، مکتب حضرت سیدالشهداء، مکتب امام خمینی (ره) است که رابطه طولی دارد و براساس آیه قرآن همان «من ینتظر» است که به اذن پروردگار در زمان و مکان مشخص ظهور می یابد، که مصادیق آن در عصر معاصر به فرموده امام خامنه ای (مدظله العالی) در شهید حاج قاسم سلیمانی تبلور یافته است. در این دلنوشته به اختصار مولفه ها و شاخص های مکتب شهید سلیمانی با توجه به سبک زندگی آن بزرگوار که به صورت عملی که منبعث از مبانی دینی، اعتقادی، اصول و ارزشهای انقلابی و مجاهدت های آن بزرگوار بوده که تبلور عینی مکتب حاج قاسم را با مطالعه در زندگی پربرکت، تاثیرگذار، و الگوساز بوده است نام می بریم:
شهید سردار دلها، دو مولفه مهم در وی وجود داشت، که سبک زندگی و ماندگاری جاودانه ایشان را رقم زد. مولفه اول «اندیشه» یعنی شعور و مولفه دوم «انگیزه» که همان شور بود که حرکت جهت دار به سوی آرمان ها و اهداف متعالی را سوق داد، که تبلور آن عشق به ولایت، وطن، مردم، عشق به اهل بیت سلام الله علیهم، عشق به انسانیت انسانها، عشق به آرامش و امنیت انسانها، عشق به هویت و شکوفایی فطرت الهی، عشق به جهاد و انقلاب، دلی سرشار از عواطف، محبت و دلدادگی به معرفت و عرفان، که در واقع سپهر علمی، معرفتی، جهان بینی و ایدئولوژی الهی و اسلامی را از تئوری به عمل در عرصه زندگی فردی و اجتماعی خود تحقق بخشید.
تعریف مکتب چیست؟
هرگونه نظام منسجم از باورداشتها در یک حوزه معین مانند جهان بینی و نظام منسجم رفتاری در یک حوزه معین، در عرصه های مختلف در نظام فکری و عقیدتی در عرصه خداشناسی، جهان شناسی و انسان شناسی، زیبایی شناختی (هنر) است.
استاد شهید مرتضی مطهری (ره) در تعریف مکتب می فرماید: «یک تئوری کلی و یک طرح جامع و هماهنگ و منسجم است که هدف اصلی کمال انسان است و تامین سعادت همگان است و در آن خطوط اصلی و روشها، بایدها و نبایدها، خوبی ها و بدی ها، هدف ها و وسیله ها نیازها و دردها و درمانها، مسئولیت ها وتکلیف ها،مشخص است و منبع الهام تکلیفها و مسئولیت ها برای همه افراد باشد. (مقدمه ای بر جهان بینی اسلامی ص ۴۵ تا ۵۴).
مصادیق مولفه های شور و شعور مکتب سردار دلها که با اهتمام مجدانه و جهاد خالصانه انقلابی بجا گذاشت و الگویی برای نسل معاصر، آزادی خواهان، عدالت طلبان و احرار جهان است شامل:
۱_تدبیر و عقلانیت
۲_ایمان اتقان مبتنی بر عقلانیت
۳_بصیرت عمیق
۴_اخلاص
۵_سرباز ولایت و ولایت مداری
۶_جامعیت و ذوابعاد بودن در شخصیت و هویت
۷_حریت وآزادگی
۸_قدرت تدبیر و منطق استوار
۹_مردم داری و عشق به مردم
۱۰_تکلیف گرایی
۱۱_مسئولیت پذیری
۱۲_پاسخگویی
۱۳_استقامت فکری و علمی
۱۴_جهان نگری که محدود به جغرافیای ایران نبود
۱۵_دشمن شناسی و شجاعت بی بدیل و متفکرانه در مواجهه ی با آنان
۱۶_فروتنی و مهربانی
۱۷_دیپلماسی میدانی، سیاسی، فرهنگی، نظامی، دفاعی و بازدارندگی در کمال اقتدار
۱۸_مظهر مقاومت مبتنی بر عقلانیت
۱۹_اخلاق اسلامی (فضیلت های اخلاقی) و اخلاق کاربردی وحرفه ای
۲۰_امیدواری، اندیشه توام با انگیزه
در دومین سالگرد شهادت شهید سلیمانی و همرزم ایشان شهید ابومهدی، و با استعانت از روح ملکوتی آنان ، از خداوند سبحان مسالت داریم ما را رهروان واقعی مکتب آنان که در طول مکتب ناب اسلام محمدی (ص)، مکتب امام خمینی می باشد، موفق بدارد.
دیدگاهتان را بنویسید