کد خبر: 759
تاریخ انتشار: مرداد 21, 1400
گروه : یادداشت

تناسب و توازن لازمه پیوند زوجین

تناسب و توازن لازمه پیوند زوجین

پایگاه خبری دامغان نما _ اکرم امیری: در دنياي تند و پرشتاب و عجول امروزي اگر تناسب رعايت نشود به طرز محسوسي همه چيز به هم ميريزد. تناسب در لغت نامه به معناي وجود داشتن نسبت و رابطه ميان دو كس يا دو چيز و سازواري و موافقت و توازن به معني هم سنگي و شباهت و هم وزن بودن تعريف شده است.

حالا به چه میزان در مناسبات اجتماعي و روابط ما اين تناسب و توازن رعايت مي شود محل سوال و پی جویی و کنکاش است…

به عنوان مثال؛ اگر شما وارد مغازه قصابي شوید و ببينيد ميوه و سبزيجات هم به فروش مي رسد قطعا دچار گيجي و احساس بي نظمي و عدم تناسب و توازن مي شوید، چيزي كه مغز و ذهن ما را به تلاش مضاعف وا مي دارد تا اين بي نظمي را در ذهن خودمان حل و فصل كنيم. روانشناس بزرگي به نام گشتالت هم از آن تحت عنوان قوانين سازماندهي إدراكي نام برده است.
به اين معني كه ذهن ما تمايل شديدي به مجاورت و شباهت و در كنار هم قرار دادن صحيح پديده ها دارد و اگه اين اتفاق نيافتد به لحاظ إدراكي شناختي عدم تفاهم و سازگاري اتفاق مي افتد، چيزي كه اين روزها خيلي زياد در انتخاب ها و تصميم گيري های مان اتفاق و متاسفانه تکرار می شود.
فردي كه ميزان خرج اش تناسبي با ميزان دخل اش ندارد، دختر و پسرهايي كه هم وزني و هم سنگي را در مسائل فرهنگی و فكري و اجتماعي در نظر نمي گيرند و دچار سطحي نگري در انتخاب هایشان مي شوند. به نظر از همین عدم تناسب و توازن منبعث می شود.

اين روزها بيشتر زن و مردهاي مراجعه كننده به من افرادي هستند كه علت درخواست مشاوره طلاق شان نه اعتياد، نه بيكاري، نه ناهنجاري رفتاري و نه خيانت است؛ بلكه افرادي هستند كه دنياي ذهني و اهداف و آرزوهایشان هيچ شباهت و مجاورت به هم نداشته و ندارد.

براي حصول تناسب و توازن در انتخاب ها، تصميم گيري ها و در زندگي، خيلي نهادها بايد دست به كار شوند و مداخله علمی و تخصصی نمایند.
اولين و مهمترين مركز انسان سازي مدارس هستند كه از همان ابتداي مهدكودك و پيش دبستاني اين امر به فرزندانمان آموزش داده شود و بعد از آن ساير نهادهاي فرهنگي_ اجتماعي و وزارت جوانان مي توانند در اين زمينه سرمايه گذاري علمی كنند تا جلوي هدررفت عمر و نيرو و انرژي جوانان و موجب استحکام نهاد مقدس خانواده شوند.

 

 

جراحي شخصيت

آلپورت عقیده دارد که وقتی که از کسی انتقاد میکنیم، داریم به نوعی دست به جراحی شخصیت می زنیم.
همانند جراحی که می خواهد توموری را از بدن بیماری خارج کند و هنگام جراحی مواظب است رگ و پی های سالم اطراف تومور آسیب نبیند.
پس هنگامی که تیغ انتقاد را در دست می گیریم همان قسمتی را که باید زیر تیغ ببریم و مواظب قسمتهای سالم شخصیت باشیم.

مثلا وقتی كسي را مي خواهيم به خاطر عدم مسئولیت پذیری انتقاد کنيم، نباید از واژه های مثل از تو ناامید شدم، يا تو هیچی نمیشی و … که کل شخصیت را زیر سوال میبرد، استفاده کنيم.
راه درست اين است كه پس از گوشزد کردن نکات مثبت شخصیت فرد که مطمئنا همه دارا می باشند از عدم مسئولیت پذیری وی انتقاد كنيم.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *